Dr. Maurice Cottle “minstens 50% van de moderne kinderen ademt door de mond”

Dr. Maurice Cottle “minstens 50% van de moderne kinderen ademt door de mond”

De oprichter van de American Rhinological Society, Dr. Maurice Cottle, verklaarde dat de neus tenminste 30 functies vervult, maar dat minstens 50% van de moderne kinderen via de mond ademhaalt.

Waarom wordt de neus behandeld als een optioneel of overbodig aanhangsel?

Gebruik je neus!

Hier is een korte lijst van Dr. Maurice Cottle met de zeer belangrijke functies van de neus.
En daarmee het belang van de ademhaling door de neus.

1) Lucht die is ingeademd door de neus is verwarmd en bevochtigd, zodat hij de gevoelige luchtwegen niet irriteert.

2) Lucht die wordt uitgeademd door de neus absorbeert daarbij efficiënt vocht, waardoor uitdroging vermindert.

3) Lucht die via de neus wordt ingeademd, wordt gefilterd. Dat betekent: verdeeld over speciale structuren, de concha of turbinates. Dus alle deeltjes – allergenen, microben – blijven plakken aan de slijmvlieslaag van de luchtwegen, waar ze worden vernietigd door enzymen en gassen met anti- microbiële eigenschappen.

4) Neusademhaling bevordert een goede mondgezondheid. Mondademhaling veroorzaakt uitdroging van het tandvlees, verhoogt de zuurgraad in de mond en stimuleert zowel het ontstaan van gaatjes als van tandvleesaandoeningen.

5) Ademen door de neus bevordert een goede gezichtsontwikkeling bij kinderen en bevordert rechte tanden. Een gesloten mond, met de tong in de goede positie, dat is meestal in het dak van de mond, kan helpen de kaak voldoende te laten groeien om alle tanden op te nemen. 6) Nasale ademhaling helpt bij het verminderen van snurken en slaapapneu en zorgt voor een goede nachtrust.

7) Nasale ademhaling is goed voor hoofd- en nekstabiliteit en kracht. De tong is een zeer sterke spier wanneer die in het dak van de gesloten mond wordt gedrukt waardoor het hoofd in evenwicht blijft op de bovenkant van de nek.

8) Nasale ademhaling helpt om het ademhalingspatroon of het ritme in te stellen. Er zitten sensoren in de neusholte die niet alleen geuren in de omgeving detecteren, maar ook de temperatuur van de lucht en de luchttoevoer. De lucht wordt zo dus bewaakt. Ademen in koude lucht kan de ademhalingssnelheid verlagen, wat een goede aanpassing is om warm te blijven en om het bloed naar de extremiteiten te laten circuleren.

9) Mondademhalers hebben een lager CO2-gehalte in hun systemen, dus lagere zuurstof in hun cellen. Een laag CO2-niveau vernauwt de luchtwegen en de bloedvaten, waardoor de bloedtoevoer naar de weefsels afneemt en ook de overdracht van zuurstof uit het bloed naar de weefsels wordt verminderd.

10) Het gas stikstofmonoxide (NO) wordt gemaakt in de neusbijholten en zakt tijdens nasale ademhaling omlaag de longen in, waar het de zuurstofoverdracht naar de bloedstroom optimaliseert.

11) Nasale ademhaling stimuleert de juiste diafragmatische ademhaling. In plaats van de bovenste borstademhaling stimuleert deze de parasympatische “rust en herstel” in plaats van de “vecht of vlucht” -arm van het autonome zenuwstelsel.

Ja ik wil hier meer van weten.
En mijn gezondheid verbeteren of klachten voorkomen.

Neem dan deel aan een leerzame cursus en ademtechniek, die ook uw geest kalmeert.