CO2 is toch iets waar we vanaf willen?

In de media wordt veel gesproken over het belang van verlaging van CO2 uitstoot. Wetenschappers zijn het er onderling niet over eens. Er zijn wetenschappers die vertellen, er is geen CO2 probleem in de wereld, want juist hoe meer CO2 in de atmosfeer hoe meer groen, en het teveel aan CO2 in de lucht wordt opgenomen door de oceanen. Maar toch betalen veel bedrijven voor de CO2 uitstoot, en is dat terecht? Maar wat heeft CO2 met ademhalen van doen?

Zuurgraad

De zuurgraad van ons lichaam wordt ermee in balans gehouden. En onze cellen gaan de zuurgraad verhogen als er te weinig CO2 aanwezig is. Daarmee wordt de celstofwisseling verstoord in ons lichaam, en wordt ons immuunsysteem, ons hormoonstelsel en zenuwstelsel beïnvloed.

Spierweefsel

Wij hebben spierweefsel rond alle organen en bloedwaten, en CO2 ontspant glad spierweefsel. Bedenk wat er gebeurd als dit door een dalende CO2 – gehalte daalt, verkramping is dan het gevolg.

Hemoglobine

Hemoglobine in de rode bloedcellen wordt ook gestimuleert, om daarmee zuurstof aan de weefsels af te geven. Maar hemoglobine houdt zuurstof vast bij een te weinig aan CO2. We ervaren een tekort aan energie omdat de weefsels en cellen in ons lichaam te weinig zuurstof krijgen.

Leer wat een juiste ademhaling is

Een juiste Buteyko ademhalingtherapeut leert u voorkomen dat er te veel CO2 het lichaam uitgaat. En voordat er belastingheffing komt….. maar beter zorgen dat we er zelf gebruik van maken. Een juiste ademhaling houdt u gezond of brengt u gezondheid terug of grote verbeteringen bij ruwweg 150 aandoeningen.