Over mij

Het is mijn passie om kennis en vaardigheden te delen, waardoor mensen (nog) meer in hun kracht komen
Ik ben Mia van Dorrestijn. 30 jaar deelde ik als zelfstandige kennis en vaardigheid in de kantoorautomatisering. In de beginfase van het computeren,  jonge mensen kunnen zich dat misschien niet voorstellen, was het voor veel mensen zo nieuw en “ver van hun bed.” Ik genoot ervan als mensen hun angst ervoor kwijtraakten. Daarnaast had ik grote belangstelling voor het menselijk functioneren en jeZelf leren kennen.

Ik volgde opleiding en gaf les in Psychologische energietraining EFT
EFT (Emotionele vrijheids techniek)wordt toegepast bij o.a. trauma’s, fobieën, lichamelijke of psychosomatische klachten. Emoties, herinneringen en overtuigingen die je hebt opgeslagen in je lichaam, laat je letterlijk los door deze ‘emotionele acupunctuur’. Dit gebeurt door middel van kloppen op acupunctuurpunten in combinatie met het benoemen van de blokkade. Mijn ervaring is dat dit zeer goed werkt, en oplucht…

Longproblemen
In 2008 kreeg ik Sarcoïdose aan de longen en lymfe. Sarcoïdose kun je hebben aan verschillende organen, en daardoor verschilt de aard van de klachten. Bij mij waren mijn longen aangetast, daardoor was ik moe en benauwd. Prednison gaf mij verlichting maar geen pret, het was een noodzakelijk kwaad om de ontstekingen te remmen. Later kreeg ik MTX, wat ik beter kon verdragen. In 2014 begon ik mij beter te voelen, en nam geen medicijnen meer tot nu. Hoewel ik het etiket chronisch opgeplakt kreeg, ging het weer goed. Wel hield ik angst over aan benauwdheid, mede omdat ik opgroeide met een astmatische vader die overleed aan longemfyseem.

Buteyko ademtherapie
Op internet las ik over de Buteyko ademtherapie, en zag ik verband tussen mijn klachten en ademhaling. De informatie erover, zette mij tot nadenken. Ik volgende een cursus bij Masha, begreep de methode niet volledig, maar wel dat het belangrijk was voor mij. Intuïtief wist ik, dit is iets voor mij. Daarna volgde ik de opleiding tot Buteyko therapeut bij Dick Kuiper en Patrick McKeown. Er ging een wereld voor mij open. De opleiding leerde mij de methode goed over te brengen en de achtergrond zoals de Oekraïense arts Konstantin Buteyko deze bedoeld heeft. Dit met enorme bewezen resultaten: duizenden mensen kregen hun gezondheid weer terug. Mijn angst is weg, mijn capaciteit verbetert, en ik kijk er ieder keer weer naar uit deze kennis te delen op weg naar een gezonder leven voor mij en mijn medemens.

Medische basiskennis
Bij Mens & Intuïtie volgde ik medische basiskennis op HBO niveau. Dit ter aanvulling van de vierjarige opleiding van reader en healer.  De kennis gaf mij meer begrip van het menselijk lichaam en psychologisch functioneren.

NLP, Mindfulness en Sociaal Pedagogisch werk, Life-coach
Op sociaal gebied studeerde ik Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4. Ondertussen volgde ik de opleiding tot yogadocente, daarin gaf ik geen les maar wel in Mindfulness. Ook NLP had mijn interesse, en haalde ik mijn Licensed Practioner. NLP gaat over hoe jij de dingen doet die je doet en hoe je, als je dat wilt, kunt veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Met al deze vaardigheden die ik opdeed had ik behoefte aan een totaalplaatje en volgde een opleiding life-coaching, om te leren hoe je op (deel) gebieden van je leven gewenste veranderingen aan kunt brengen. Daarbij zet ik mijn kennis en vaardigheden in om anderen te helpen.

Geblokkeerde levensenergie vrij maken
Bij alles wat ik leerde en wat ik kan begeleiden ligt mijn passie vooral in het overbrengen van kennis en vaardigheden, en daarmee het onafhankelijk zijn en zelfredzaamheid stimuleren. Dus vooral iets aanreiken om te laten zien: kijk je kunt het zelf. Al deze opleidingen hielpen mijn eigen groei en ontwikkeling in het leven. En daarbij ervaar ik: wij boeken vooruitgang in de kwaliteit van ons leven, door geblokkeerde levensenergie vrij te maken. Ademhaling zoals de Buteyko methode het leert valt daar voor mij onder. Levensenergie vrij maken, zo ademhalen dat de levensprocessen niet blokkeren, maar worden ondersteund.

 

Logo Buteyko-Clinic