Gebruikt uw benauwde kind ook aerosol?

Gebruikt uw benauwde kind ook aerosol?

In “Het belang van Limburg” van 21 oktober 2017 stond een bericht met de titel: Opgepast, aerosol schadelijk voor tanden kinderen. (Dit blijkt uit cijfers van het Onafhankelijk Ziekenfonds)

Aerosol en gaatjes in de tanden
Het blijkt dat 4 op de 10 kinderen jaarlijks minstens een maand aerosollen. Bij correct inhaleren komt dit rechtsstreeks in de keel terecht, maar dat lukt niet ieder kind. En dan komt er suiker in de mondholte terecht. Deze kinderen ademen ook meer door de mond, waardoor ze een drogere mond krijgen en het risico van gaatjes opnieuw toeneemt. Aldus professor Mondgezondheidswetenschappen aan de KULeuven Dominique Decklerck. De mond spoelen met water kan helpen. Sommigen experts beweren dat aerosols niet doeltreffend zijn, en dat ze een traumatiserend effect op kinderen kunnen hebben.

Buteyko therapie voor kinderen
Wat zou het fijn zijn als deze kinderen de Buteyko ademtherapie voor kinderen zou leren.
De Buteyko Methode dankt zijn naam aan een Russische longarts, professor Konstantin Buteyko. De Buteyko Methode is erkend door het Russische Ministerie van Volksgezondheid, en wordt daar in ziekenhuizen gebruikt voor aandoeningen zoals astma, chronische bronchitis, allergieën, angina pectoris en longemfyseem.

Geen wonderpil
de Buteyko Methode is geen wonderpil waarmee binnen een paar dagen of weken alle problemen opgelost zijn. Dat kan ook niet met een methode die de oorzaken in plaats van de symptomen aanpakt. Het kost tijd en inzet om progressie te maken. Bij sommige kinderen kan dat snel gaan, terwijl anderen hard moeten werken om vooruitgang te zien.

Kindercursus
Voor kinderen is er een aparte kindercursus. Op speelse wijze wordt uitgelegd en geoefend hoe zij controle kunnen krijgen over de ademhaling. Begeleiding en aanwezigheid van ouders tijdens de cursus zorgt dat zij thuis begeleid kunnen worden. De theorie zal de ouder(s) ondersteunen in het hoe en waarom. Met een na traject en terugkom momenten kan het kind op een goede begeleiding rekenen. De technieken die je leert zijn volkomen veilig, mits je het programma volgt.

Meer weten? Interesse in een cursus, klik hier voor meer informatie

Bron: http://www.hbvl.be/cnt/dmf20171021_03145247/opgepast-aerosol-schadelijk-voor-tanden-kinderen